Новини в Україні » 2016 рік-рекордсмен за кількістю стихійних лих


14:00, 06.01.2017 від pogodka
1650_cytv17ydtk1ymypvrugokw.jpg (79.87 Kb) 2016 рік виявився рекордсменом за кількістю стихійних лих з 2012 року. Згідно зі звітом Munich Re втрати від стихійних лих в минулому році склали близько 175 мільярдів. При цьому страховка була виплачена на суму понад 50 мільярдів.

Тільки повінь в Китаї в червні і липні обійшлося в 20 мільярдів доларів, в той час як ураган Метью, який спустошив Карибський басейн і східне узбережжя США в серпні, став третьою дорогою катастрофою року, яка завдала втрати на суму понад 10 мільярдів доларів.

У 2015 році фінансові втрати від стихійних лих і катастроф склали 103 мільярди.

При цьому число загиблих від стихійних лих в 2016 році скоротилося з 25 400 до 8 700.

У доповіді наголошується, що Північна Америка була епіцентром природних катастроф. Останній раз таке високе кількість стихійних лих було зареєстровано в 1980 році. Тільки пожеж протягом літа в США було зареєстровано понад 160.

Страхові компанії також відзначили "виняткове" число повеней, які сталися в Європі в травні і червні. Повені склали 34% від загального обсягу втрат. Протягом останніх десятиліть ця цифра не перевищувала 21 відсоток.

Аналітик Ітан Джеверок зазначив: "Ми вважаємо, що втрати протягом одного року випадковістю і не варто розглядати це, як тенденцію. Також залишається проблемою високий відсоток незастрахованих втрат, особливо на ринках, що розвиваються країн, що розвиваються".

Кліматологи також звертають увагу, що неконтрольовані зміни клімату можуть впливати на стихійні лиха, особливо в деяких районах світу.

Дослідження пов'язані з вивченням погодних катастроф 2016 року показують потенційні наслідки глобального потепління. Звичайно, самі по собі окремі події не можна віднести безпосередньо до зміни клімату. Але в даний час існує багато ознак того, що певні події - такі, як стійкі погодні системи або шторми, які дають зливи і град - пов'язані зі змінами клімату.