Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Реклама
Головна / Погода на островах / 45 тисяч бездомних через землетрус на Суматрі

45 тисяч бездомних через землетрус на Суматрі

5588_ss-091006-indonesia-05_ss_full.jpg (67.59 Kb)
Більше 45 тисяч людей в провінції Ачех, Індонезія, залишилися без даху над головою після землетрусу магнітудою 6,5, що обрушився на острів Суматра, повідомляє Reuters.

"На сьогоднішній день у нас є 45,3 тис евакуйованих в різних місцях", - сказав прес-секретар Національного агентства по боротьбі зі стихійними лихами. Землетрус викликав більше 100 смертей, знищені тисячі будинків, мечетей, магазинів. "Ми вважаємо, що ми знайшли 99 відсотків жертв", - сказав Сутопо Нугрохо.

Більшість евакуйованих сплять у наметах, встановлених біля їх зруйнованих будинків. У місті Меуреду армія організувала мобільні кухні, притулки і польовий госпіталь. Понад 700 осіб отримали поранення в результаті обвалів, викликаних підземним катаклізмом. У провінції Ачех, на північній частині острова Суматра, оголошено двотижневе надзвичайний стан і центральний уряд обіцяв допомогу з відновлення територій.

Відзначимо, 26 грудня 2004 року, землетрусу і цунамі забрали життя понад 120 тисяч людей в провінції Ачех. В цілому, хвилі цунамі в цьому році викликали загибелі 226 тисяч чоловік уздовж берегових ліній в Індійському океані.
    
16:30, 11.12.2016
1582 просмотров





ПРО САЙТ
Прогноз погоди в Україні. Погода в Україні на сьогодні і завтра надана Українським гідрометеорологічним центром.
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на сайт.